Kad ona postane lovac,a on plen…

Da li je vreme da žene preuzmu inicijativu u ljubavnim odnosima. Jedni se dive damama koje im priđu, drugi ih se plaše, trećima to nije ženstveno

ON lovi, ona je plen. On juri, ona čeka. On bira, ona je izabrana. I tako je bilo oduvek. A onda, poslednjih decenija, prvo stidljivo, a zatim sve otvorenije, javili su se glasovi da nema ničeg lošeg u promenjenim ulogama. Kad ona postane ta koja lovi, juri i bira.

I nauka je na strani dama koje preuzimaju inicijativu. Istraživanje sajta “Ok kupid” pokazalo je da žene koje naprave prvi korak u virtuelnom svetu imaju više šanse da se zabavljaju sa atraktivnim muškarcem. Ali, žene su zbunjene. Kako i ne bi bile kad im stižu suprotstavljene poruke. Paralelno sa sve jačim glasovima emancipacije koji poručuju da ne treba čekati Gospodina Pravog, već ga uloviti, opstaju i oni drugi, tradicionalni. Pa su tako, pre dve godine, Elen Fejn i Šeri Šnajder u knjizi “Nova pravila” savetovale ženama da nikada ne preuzimaju inicijativu jer time šalju poruku da su previše dostupne.

Nastavak na sledecoj strani…

Komentariši

error: sadržaj je zaštićen !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.