17 stvari koje možeš mijenjati ako želiš svježu i sretniju 2017. godinu

Nemoj se zadovoljiti prijateljima koji te neće sačekati na pola puta. Prijatelji koji očekuju da si uvijek tu za njih, ali koji jedva mogu prstom maknuli kada je tebi potrebno.
Zaustavi prijateljstva zbog kojih ne osjećaš da možeš biti svoja, ili zbog kojih se moraš mijenjati da bi bila dobra za njihovo društvo.
Ostavi posao koji mrziš, jer si uvjerena da je to dobar posao i da boljeg nećeš naći – to je samo tvoje loše uvjerenje.

Nemoj se zadovoljti životom u kojem samo sjediš na jednom mjestu, dok oko tebe ljudi idu za svojim ciljevima, a ti se ne mičeš, zato što se bojiš pokušati.
Nemoj više pristajati na poslovno okruženje u kojem nemaš osjećaj da te se cijeni, da se tvoj glas čuje, u kojem si potpuno nebitna, kao da si faktor za jednokratnu upotrebu umjesto osoba.
Osrednji naporom s tvoje strane nije dovoljan. Prestati govoriti sebi da sve što trebaš učiniti je pojaviti se na svom poslu i pobjeći nakon 8 sati s posla. Umjesto toga, zagrij tu stolicu, odradi taj posao tako da u 17 sati možeš ponosno otići kući. Ako ne možeš naći to zadovoljstvo i izazov na svom trenutnom radnom mjestu, ne kukaj, ne cvili već nađi novi posao.

Nastavak na sledecoj strani…

Komentariši