18 prilika u životu koje se NE SMIJU PROPUSTITI!

Često upadnemo u zamku pukog preživljavanja i nalazimo izgovore zašto zaista ne živimo. Život nam otvara mnoge prilike za ostvarenje naših snova i kaže se da nam zapravo nudi onoliko prilika koliko ih mi želimo. Kako odrastamo i starimo, često žalimo za tim propuštenim prilikama. U životu je potrebno vjerovati u sebe, riskirati, gubiti i pronalaziti sreću, učiti iz iskustva, cijeniti sjećanja i spoznati kako je svaki korak važan. Ali potrebno je biti spreman napraviti korak. Dajte sebi priliku!

Evo nekoliko prilika u životu koje svakako nemojte propustiti.

  1. Vjerovati svojoj intuiciji. – Život je prekratak da biste čekali. Svaki dan je nova prilika da promjenite svoj život. Svako veliko dostignuće počinje s odlukom za započinjanje. Vjerujte onom malom glasu unutar vas koji kaže “Što bi bilo kad bi…”, i onda učinite to. Dajte sebi fer priliku. Bit ćete iznenađeni koliko puta taj “Što bi bilo kad bi…” uspije. I ne, niste obavezni uvijek uspjeti. Ali ste obavezni nastaviti pokušavati – dajte sve od sebe svaki dan – i svaki dan ćete biti bolji od jučer.
  2. Vjerovati u svoje sposobnosti. – U sebi imate sve što vam je potrebno da postanete najbolja verzija sebe. Vjerujte da možete. Vjerujte da ste sposobni ići još dalje i uložiti još više energije. Vjerujte da ste dovoljno mladi, dovoljno stari, dovoljno pametni i dovoljno snažni za postizanje svojih ciljeva. Ne dopustite da vas predrasude zaustave u nadilaženju samog sebe. I svakako ne dajte se zastraniti od ljudi koji su sami takvi.

 

Nastavak na sledecoj strani…

Komentariši