8 stvari koje prava dama mora da poseduje: Bez obzira na novac!

Slavni dizajner Oskar de la Renta naveo je da svaka žena u ormaru ali i u srcu mora da ima ovo

Autor: Zadovoljna.hr

Dama
Foto: profimedia

Oskar Aristides Renta Fialo svetu je poznatiji kao Oskar de la Renta. Slavni dizajner rođen je 22. jula 1932. godine u Dominikanskoj Republici.

Kada je napunio 18 godina preselio se u Španiju na studije slikarstva, a u slobodno vreme zarađivao je pravljenjem modnih crteža za novine i modne kuće.

Prva ih je primijetila Frančeska Lodge, supruga američkog ambasadora u Španiji, i zamolila ga da dizajnira haljinu za njezinu kćerku.

Oskar je zatim krenuo na praksu kod slavnog španskog dizajnera Kristobela Balencijaga kojeg je čitav život smatrao svojim mentorom, a 1961. godine preselio se u Pariz i postao asistent Antonija del Kastila, tadašnjeg glavnog dizajnera modne kuće Lanvin.
Uskoro je počeo da oblači Žaklin Kenedi, a kasnije se profilisao i kao “kućni” dizajner svih prvih dama SAD-a. Kako su godine odmicale, njegova popularnost sve je više rasla pa je tako postao omiljeno dizajnersko ime na crvenim tepisima širom sveta.

Ni jedna dodela Oskara ili filmski festival u Kanu ne prolazi bez njegovih haljina, a posebno su tražene njegove romantične venčanice. Tako se i Amal Kluni udala u njegovoj raskošnoj venčanici napravljenoj od bele čipke.

 

nastavak na sledecoj stranici…

Komentariši