Ako joj nekad vidiš suzu, ne pominji to ni za živu glavu: Ovo je žena divljeg srca!

One su slobodne duše, deca prirode, boemi… Kao boginje starog sveta, one šetaju ulicama u sasvim običnim cipelama, među običnim smrtnicima. Za njih ovaj svet nema granica i život je uvek avantura.

Ako želite da budete deo njihovog života, ove stvari morate da znate o ženama divljeg srca:

Najveći greh je biti dosadan

Naravno da i one ćaskaju o svakodnevnim stvarima, idu na posao i rade sve ono što je neophodno da bi se preživelo. Ali to nije ono što njih čini živima. Avantura je jedina stvar koja okupira njihovu pažnju, a avanture mogu biti velike i one male, svakodnevne.

One svoju dnevnu sobu utorkom uveče pretvaraju u plesni podijum, skidaju cipele na ulici kad pada kiša i skakuću po barama umesto da beže pod prvu nadstrešnicu, ne plaše se da ćete im poljupcima pokvariti šminku. U sred noći mogu da reše da im se ne spava, nabace najlepšu haljinu i izađu u klub na drugom kraju grada. Sa posla će možda skoknuti do muzeja, jer ponovo žele da vide neku sliku koje su se setile u flešu iz detinjstva. Vraćaće se kući nekim nepoznatim putem, kojim nikada ranije nisu išle, bez straha da će se izgubiti. Zaigraće i u samoposluzi ako zasvira neka dobra stvar. Jedino nikada neće uraditi istu stvar dva puta na isti način.

Nastavak na sledecoj strani…

Komentariši