GUŠENJE PRAVIH OSJEĆAJA ČOVJEK NA KRAJU UVIJEK PLAĆA ZDRAVLJEM

Prepoznavanje sustava uvjerenja

Emocije su utemeljene na vjerovanjima iz djetinjstva. Sustav uvjerenja koji se formira do djetetove sedme godine određuje kako će kao odrasla osoba vidjeti svijet i situacije oko sebe. Čim čovjek shvati i prepozna svoju shemu uvjerenja, lakše će se suočiti s mislima zbog kojih se stalno vrti u začaranom krugu.

Svaka emocija ima svoj organ

Sedam je osnovnih emocija – ljutnja, sreća, briga, zamišljenost, tuga, strah i šok, a svaka je povezana s funkcioniranjem i zdravljem organa.

Čim se pojavi neravnoteža u radu organa, to je znak da su osjećaji počeli djelovati na zdravlje. No funkcionira i u drugom smjeru. Primjerice, ako jetra prikupljaju previše toksina, pojavit će se ljutnja i čovjek je iz njemu nepoznatog razloga razdražljiv. Isto tako, ljutnja će uzrokovati neravnotežu u funkcioniranju jetara te to postaje začarani krug. Ljutnja je povezana sa zamjeranjem, frustriranošću i bijesom te ako se ne suočava s njom, može biti okidač za glavobolje, vrtoglavice i visok tlak. Ljudi skloni želučanim problemima zbog zatomljene će ljutnje patiti od gastritisa ili čira na želucu.

Ako se zatomljavaju briga i tjeskoba, to će izazvati lošu probavu, nadutost nakon obroka, grčeve te bolove u području trbuha. Pretjerana zabrinutost uzrokovat će i probleme poput zatvora ili sindroma iritabilnog crijeva.

nastavak na sledecoj stranici..

 

Komentariši