GUŠENJE PRAVIH OSJEĆAJA ČOVJEK NA KRAJU UVIJEK PLAĆA ZDRAVLJEM

Zamišljenost – slezena

Previše razmišljanja o nečemu utječe na funkcioniranje slezene. Uzrokuje osjećaj melankolije i nemogućnost koncentracije. Osoba koja pati od previše promišljanja može iskusiti simptome poput slabog apetita, može zaboraviti jesti ili imati osjećaj nadutosti nakon obroka. Zbog slabog funkcioniranja slezene moguća je i pojava izuzetno blijedog tena.

Šok – srce

Šok nije povezan samo s jednim organom, ali zbog svoje neočekivanosti najviše utječe na srce i bubrege. U stanju šoka čovjek će iskusiti stanje izuzetne spremnosti na borbu ili bijeg zahvaljujući lučenju adrenalina. Nakon šoka pojavljuju se preskakanje srca, tjeskoba te nesanica. Dugotrajno stanje šoka izaziva ozbiljne posljedice na cijelo tijelo te uzrokuje poremećaje poput PTSP-a.

Tuga – pluća

Ljudi koji proživljavaju duga razdoblja tuge obično osjećaju umor, pate od nedostatka daha ili osjećaja stezanja u području grudi, skloni su prehladi i gripi, napadajima astme, ali i problemima s kožom. Za osobe koje su u razdoblju tugovanja tipično je često plakanje, a sve to može uzrokovati i depresiju.

 

nastavak na sledecoj stranici..

Komentariši