GUŠENJE PRAVIH OSJEĆAJA ČOVJEK NA KRAJU UVIJEK PLAĆA ZDRAVLJEM

Promjene životnih navika donijet će pozitivne pomake

Većina bolesti uzrokovana je potiskivanjem ili ignoriranjem emocija. Naravno, iz te se skupine izdvajaju ozljede i bolesti izazvane netolerancijom na razne toksine koji nas okružuju u zraku koji dišemo, hrani koju jedemo i gotovo svemu oko nas. Treba biti svjestan da su potisnute emocije okidač ozbiljnih bolesti i da se na tome treba raditi. Moguće je, naravno, odlučiti se izliječiti od jako teške bolesti i sustavnim radom na sebi to i učiniti. No već i male promjene navika djelovat će pozitivno na zdravlje. Jedna od osnovnih stvari na koju treba obratiti pozornost je prehrana, a individualiziranim pristupom prehrani i disciplinom puno se može promijeniti. Nadalje, tu su razne tehnike suočavanja s emocijama, ovisno o osobnosti pacijenta. Nekima će odgovarati pisanje dnevnika, a nekima razgovor sa psihologom. Jako je dobra metoda rješavanja stresa i joga jer ona posebnu pozornost posvećuje dahu te raznim tehnikama disanja možemo puno učiniti za svoje zdravlje.

Povjerite se prijatelju

Kako biste oslobodili potisnutu emociju, izrecite je. Nekom (prijatelju, članu obitelji, psihologu) ispričajte svaki detalj vezan uz događaj koji vas progoni. Tako ćete dobiti zdraviju perspektivu situacije. Nemojte ga prepričavati na sto strana jer ćete na kraju početi zamjerati onome tko vas je povrijedio.

Otpustite svako zamjeranje 

Opraštanje nije nešto što činite za drugog nego za sebe. Ono jednostavno znači da se oslobađate negativnih emocija – osjetili ste ih, proživjeli i otpustili. Opraštanje, međutim, ne znači da vam osoba koja vas je povrijedila sad mora biti najbolji prijatelj.

 

nastavak na sledecoj stranici..

Komentariši