LJUBAVNI HOROSKOP za 21.avgust: Ako ste RAK u horoskopu danas vam preostaje da UZIVATE u LJUBAVI kao nikada do sada!

OVAN

Danas pažljivo slušajte šta vam govori trenutni ili potencijalni partner. Uglavnom ste vi onaj koji voli da priča priče, sa svim svojim oštroumnim komentarima.

 

Međutim, obratite pažnju i uvidećete da se ono što on-ona govori ne poklapa sa onim što misli. Moraćete čitati između redova.

 

BIK

Danas biste mogli sresti nekog ko vas privlači, ali ne dovoljno da biste razmišljali o njemu-njoj kao o partneru. Možete razviti jedno lepo prijateljstvo i zadržati se na tome ili je moguće da oboje poželite da budete više od toga.

 

Sve će zavisiti od vas, te preispitajte svoje osećanja.

 

BLIZANCI

Zvezde su vam pripremile jedan miran i harmoničan dan sa vašim partnerom. Ovo je sjajna prilika da započnete neki zajednički projekat koji podstiče vaše umetničke sklonosti.

 

Odličan ste tim. Ako imate neke planove, onda krenite u realizaciju. Nemojte čekati!

Nastavak na sledecoj stranici..

Kad požele da se skrase, muškarci biraju devojku sa OVIH 5 osobina. Imaš li ih i ti?

Muškarci znaju šta žele, barem kada je u pitanju devojka koju su spremni da predstave baš svima.

 

1. Samopouzdana devojka

Žena koja se oseća ugodno u svojoj koži jeste žena koja zrači energijom, koja je suprotnom polu i te kako privlačna. Ona se ne brine kako izgleda, ona zna da izgleda dobro.

2. Pametna devojka

Pravi frajeri ne podnose glupe devojka, barem kada je u pitanju ozbiljna veza. Kada su u vezi, nije sve u seksu. Puno je toga i u komunikaciji pa žele onu s kojom će imati o čemu da razgovaraju, a da nisu samo krpice i nokti.

Nastavak na sledecoj strani…

JADNICA SI AKO PRIČAŠ OKOLO O BIVŠEM: 10 stvari kojima uništavaš sebi sreću!

Ublažite bol koji ostavlja raskid tako što ćete odabrati o čemu ćete se jadati, a šta će ostati samo između vas dvoje.

 

 

Pre nego što počnete da pričate sve najgore o vašem bivšem, proverite šta stručnjaci savetuju da nikada ne delite s drugima. Čak i ako vas je povredio i ako patite, postoji puno toga što bi trebalo da zadržite za sebe jer ćete tako lakše preboleti raskid, a uz to ćete zadržati dostojanstvo i privući simpatije prijatelja, a ne sažaljenje.

1. Odnos je bio loš

Osim ako nije ležao kao mrtav svaki put dok ste vi obavljali sav posao, koliko je bio loš samo je stvar subjektivne procene. Čak i ako je trajao izuzetno kratko, a predigra nalikovala napadu vanzemaljaca, zadržite ta zapažanja za sebe.

2. U totalnoj je besparici

Svako ima svoj životni stil i ako nije mogao da prati vaš, to ne znači da je loša osoba. Ne želite da zvučate kao snob dok pričate o debljini njegovog novčanika.

 

Nastavak na sledećoj strani

SAMOPOŠTOVANJE JE VAŽNIJE ODBILO KOG MUŠKARCA: Ne gazi sebe zbog mrvice njegove pažnje jer će na kraju ipak otići!

Nemoj mu slati svoje gole slike ako se ne osećaš 100% prijatno. Nemoj da spavaš s njim ako nisi spremna, samo zato što se bojiš da će otići. Nemoj dopustiti da te nagovori na bilo šta što ne želiš iza zatvorenih vrata jer želiš da ga usrećiš.

Nikad nemoj činiti ništa samo da bi mu se više svidela ili da ti pruži više pažnje. Jer neće.

Nikad nemoj zameniti poštovanje za pažnju jer njegova pažnja ne znači da te poštuje.

Može da gazi po tebi, iskorišćava te i da te pravi budalom bez da to primetiš jer sve što vidiš je njegovu pažnja i nije te briga kakva je ona.

Prvi muškarac kojeg sam mislila da volim nije me poštovao. Iskoristio me, njegovi prijatelji su me smatrali ludom i slamao mi je srce nekoliko puta.

I znao je da ću mu se uvek vratiti.

Nastavak na sledecoj strani…

Zašto me ne zove: Evo zašto muškarac gubi interesovanje za tobom!

Zašto me ne zove: Žena koju osvoje vrlo brzo im postane neinteresantna, jer su se uverili da mogu da je imaju. Tada kreću u dalje osvajanje i dokazivanje samom sebi da su poželjni.

Da li ste se ikada zapitali zašto pojedini muškarci naglo gube interesovanje za žene? U jednom trenutku živite bajku, a u drugom se bajka pretvara u horor.

Naravno da imamo pravo da izgubimo interesovanje za nekoga za koga se ispostavilo da nam ne odgovara onoliko koliko smo mislili ili želeli i to zbog posesivnosti, ljubomore, glume, laganja… Ali, šta ako je žena bila savršena sve vreme, a ipak je došlo do raskida.

Razlog je uglavnom uvek isti – strah od obaveze. U takvim situacijama pravo je pitanje šta nije u redu s muškarcem, a ne sa ženom. Neki muškarci uspeju da nadvladaju strah kako odrastaju i postaju onakvi muškarci za koje žene žele da se udaju, dok oni drugi ostaju muškarci kakvog nijedna žena ne bi želela za muža, a ni majka za zeta.

Nastavak na sledecoj strani…

URADI OVO ZA NJEGA I JEŠĆE TI IZ RUKE: 7 malih iznenađenja o kojima mašta svaki muškarac!

1. Kada mu napravite večeru bez prethodnih najava ili obećanja

Za većinu muškaraca ljubav prolazi kroz stomak, a večera koju ste sami napravili kod njega će izazvati oduševljenje i olakšanje pogotovo ako je ostao prekovremeno na poslu i ne da mu se da nešto sam sebi spremi.

2. Kada mu nabavite karte za koncert omiljene grupe ili za utakmicu

Muškarci uživaju u pažnji, a posebno vole kada obratite pažnju na detalje, kao što su omiljeni pevači, filmovi i sportski klubovi za koje navija.

Nastavak na sledecoj strani…

Kad muškarac voli, on voli svim srcem: Evo zašto ne razumete muške emocije!

Kad muškarac voli, on voli svim srcem: Šta muškarce čini “jačim” polom? Imaju jače logičko mišljenje, ali teže podnose stres. Mnogo lakše donose značajnije životne odluke, muška prijateljstva su trajnija.

 

On je mužjak, otac, ratnik, vođa, ljubavnik. Na svojim plećima nosi veliki teret, jer od njega se očekuje da izdržava porodicu, da bude stub i oslonac, da uvek ima rešenje ili barem ideju kako rešiti problem. On treba da bude jak, ozbiljan, odgovoran, nepokolebiv. Ne sme da se plaši, ne sme da plače, ne sme da pokaže slabost. Otprilike ovako u mnogim kulturama izgleda vizija kako bi muškarac trebalo da se ponaša. Iako živimo u modernom vremenu, kada su se i prava i obaveze polova skoro izjednačila, muškarci i dalje nose titulu “jačeg pola”. Ali, to ipak nije bez razloga, tvrde stručnjaci.

Kad muškarac voli svim srcem

Najnovija istraživanja pokazala su da se muški i ženski mozak toliko razlikuju da bi, maltene, mogli da kažemo da postoje dva ljudska mozga. Na toj teoriji počiva i bestseler američkog psihologa Džona Greja, “Muškarci su s Marsa, a žene sa Venere”, koji se temelji na ideji da se polovi potpuno razlikuju, najviše po načinu razmišljanja i emocionalnom reagovanju. Naučnici su do skoro bili skloni da te razlike objašnjavaju različitim delovanjem hormona i fiziološkim razlikama u telu i mozgu, ali psiholozi sve više tvrde da bitan uticaj imaju i socijalne okolnosti, način vaspitanja, okruženje, predrasude…

 Nastavak na sledećoj strani

Ovaj tip žene uvek „naleti“ na oženjenog. Evo i zašto!

 

Neke žene pristaju da budu druge. E to je već priča na koju bi moglo da se postavi „hiljadu zašto“ pitanja i dobije „hiljadu zato“ odgovora, od kojih bi jedan objasnio i zbog čega se na neke pripadnice lepšeg pola uporno „lepe“ samo zauzeti. I zbog čega one prihvataju tu „igru“, kada teoretski gledano znaju da će iz toga verovatno izaći povređene.

Koji je psihološki profil takvih osoba? Kako da se prekine začarani krug: oženjeni me muva – ulazim u vezu s njim – zaljubljujem se – nadam se (ponekad i godinama) da će zbog mene da ostavi ženu, jer to govori i obećava, izjavljuje mi ljubav, kaže da nijednu nije voleo kao mene – a onda pre ili kasnije dolazi do raskida – patim, gubim veru u ljubav – a ako se to ponovi više puta postajem ogorčena na muški svet i pitam se da li je sve bila laž, da je želeo samo provod, seks, osveženje u braku – osećam se iskorišćeno, glupo, pitam se šta mi je to trebalo…?

Na ovu temu razgovarali smo sa psihoterapeutom i piscem Markom Brakovićem, koji je pokušao da osvesti dame na koji način mogu da se zaštite, sačuvaju samopoštovanje, ali i dostojanstvo, jer je generalni stav stručnjaka da nijedna žena u suštini nije srećna niti ponosna na sebe kada, čak i kada sebi neće da prizna, zna da je oženjenom čoveku zapravo „osveživač“ braka.

Nastavak na sledecoj strani…

Najbolji tekst za žene: Ovako muškarac manipuliše vama a da toga niste ni svesne!

Ovako muškarac manipuliše vama: Budite oprezne ako vam partner prisluškuje razgovore i proverava listu poziva, stalno vas optužuje da koketirate sa svima sa kojima razgovarate i uverava vas da su svi protiv vas

Tanka je linija između partnera koji se prema vama ponaša zaštitnički i onog koji je dominantan i preuzima kontrolu nad vašim životom.

“Iako zene   umeju da budu posesivne, muškarci su skloniji da postanu nasilni ako osete da im je ugrožen ljubavni život” – tvrdi doktorka Luen Brizendin, profesorka kliničke psihologije na Univerzitetu u Kaliforniji.

Problem obično počne nežnim opomenama, nakon nekog vremena pretvara se u kontrolu, a partner može da postane i nasilan. I sve se događa vrlo perfidno.

 

Ovako muškarac manipuliše vama: Na primer, on može da otkrije koje su vaše bolne tačke pa da se, kada vas uhvati u trenutku slabosti, postavi kao najdivnija osoba na svetu i uveriće vas da su svi protiv vas, a da vas jedino on štiti. Važno mu je da vas izoluje, pa da se potpuno oslonite na njega. Često će ocrniti i članove vaše porodice ili prijatelje, samo da bi vas udaljio od njih.

Kada shvatite da je zapravo on negativac, već je kasno. Međutim, postoje suptilni znakovi koji upozoravaju na to da je reč o takvom tipu osobe. Prvi i najsumnjiviji jeste taj da stalno njuška oko vas, prisluškuje vaše razgovore ili vas ispituje o listi telefonskih poziva i traži da objasnite koji ste broj zvali.

 Nastavak na sledecoj strani…

Četiri znaka koja ti jasno govore kako je vrijeme da mu kažeš ZBOGOM!

Kada si mlada, izlasci i upoznavanje mnogih životnih mogućnosti, tvoja jedina briga. Tvoje želje, tvoji snovi, tvoji ciljevi i tvoji standardi, sve su to tvoji životni prioriteti. Tu nema potrebe za kompromisom zbog bilo koga ili bilo čega što bi moglo utjecati na tvoje nestabilno samootkrivenje.

Prioriteti se razlikuju od osobe do osobe, ali svako živo biće ima želje koje su za njega najbitnije. Zdrava i Sretna je pripremila 4 znaka koje će ti pomoći da ne trošiš svoje vrijeme beskorisno već da kreneš naprijed i iskoristiš svijet onako kako ti želiš. A to podrazumijeva:

NEDOSLJEDNOST

Kada si s nekim u vezi ovo je jedan od najvažnijih aspekata veze. Ukoliko primijetiš da se vaša viđanja prorjeđuju ili ako ti nemaš potrebu se češće nalaziti s njim to je jedan od znakova da će veza izblijediti. Isto vrijedi i za telefonske pozive, ako se on ne javi cijeli dan na tvoj poziv ili poruku.

Nitko nije toliko zauzet obvezama da se barem kasnije ne javi i nema potrebu dati ti vjerodostojan razlog svog nejavljanja. Nitko nije previše zauzet da nema vremena vidjeti ili čuti se s nekim do koga mu je stalo. Ostavi ga, neka si on ali i ti dozvoliš da u tvoj život uđe netko posebniji.

 

 

Nastavak na sledecoj strani…

Ovih 5 signala će vam otkriti da li ste mu privlačni!

Samo pažljivo pratite i ukoliko pronađete svih 5 budite sigurni da je “odvalio” za vama…

Neverbalna komunikacija često govori više od hiljadu reči, naročito ako se dopadate nekome, a znaćete to na osnovu njegovog držanja i podignutih obrva.

Muškarci su “isprogramirani” da sitnim znacima pokazuju koliko im se dopadate. Dakle, neverbalna komunikacija je svakako nešto na šta bi trebalo da obratite pažnju.

Ukoliko se sviđate muškarcu, ovako bi trebalo da reaguje njegovo tijelo na vas:

 

Nastavak na iducoj strani…

LJUBAVNI HOROSKOP za 20.avgust: Blizancima potreban OTVOREN RAZGOVOR, Lav ne zna sta zeli…

Ovan

Ukoliko pokušavate da rešite neki odnos sa određenom osobom, verovatno vam pravi smetnje neki šablon po kome razmišljate. Danas ćete pod uticajem planetarne energije taj problem videti daleko jasnije.

 

Imate šansu da napravite pomak u tom odnosu ako obavite jedan iskren razgovor. U najmanju ruku razumećete jedno drugo.

 

Bik

Danas ćete osetiiti mali prekid u odnosima sa drugima – kao da ćete biti daleko od drage osobe. Problem je verovatno u stavu ili zatvorenosti. Moraćete porazgovarati kako biste to rešili.

 

Morate jasno videti gde ste i da li je to ono što želite. Ako jeste, preduzmite korake da popravite odnos.

 

Blizanci

Danas ćete osetiti težinu planetarne energije i biće vam veoma teško da se nosite sa određenom situacijom. Osetićete se kao da ste „zakačeni“ za nekog, što vas umara. Biće potreban otvoren razgovor, koji neće biti ni malo lak, ali će definitivno doneti rezultate.

 

Morate preduzeti neophodne korake kako biste napravili ozbiljan pomak.

Nastavak na sledecoj stranici..

Ljubavna magija: Kako vratiti STARU LJUBAV i kako ga naterati da se SLEPO ZALJUBI U VAS?

Kada realnost odbija da se uklopi u nečiju najsnažniju želju, nastaje potreba za magijskim uticajem na stvarnost, potreba za ljubavnom magijom.

 

Glavni princip magijskog mentaliteta je uverenje da nečije želje i osećanja mogu direktno uticati na zbivanja u spoljašnjem svetu. Veruje se da samom činjenicom da nešto snažno želi osoba “priziva” ili “izaziva” da se upravo tako i dogodi.

Iako se magijski mentalitet pojavio na početku ljudskog društva, povremeno se reaktuelizuje popularnom literaturom koja ga promoviše kao poželjni životni stav.

Kada sama želja nije dovoljna, ljudi smatraju da je potrebno želju izraziti nekim posebnim rečima ili propratiti nekim posebnim postupkom kako bi se povećao učinak na stvarnost. Tako nastaju različite magijske formule i radnje.

U našem narodu su poznati različiti magijski postupci u kojima postoji direktna analogija sa željenim stanjem. Na primer: ako devojka momku kojeg želi podmetne napitak koji sadrži samleven prah od krilca slepog miša, tada će i on postati “slep od ljubavi” za njom.

Ili, ako iz njegove kuće uzme jedan crep i na njega se pomokri, a zatim ga vrati na njegovo mesto, momak će se popišmaniti za njom.

Ciganska ljubavna magija

 

Romi veruju da izvođenjem izvesnih rituala uz bajalice mogu da usmere ljubavnu energiju. 

Ako želite da budete voljeni 

Nađite grm  gloga. Slomite neku od gornjih grana. Njena dužina bi trebalo da bude oko 30cm. Na zemlji, istom granom, sa istočne strane, slomljenim krajem nacrtajte krug, čiji prečnik treba da bude oko 1m. Zatim stanite u krug i podignite granu iznad glave i izgovorite sledeće reči: “Na drvetu zaljubljeni golubi. Pod drvetom, dve osobe u ljubavi.” 

Kada završite sa ovim ritualom, ostavite granu u sredini kruga i napustite mesto bez osvrtanja. 

 Ako vam se neko sviđa, a nema hrabrosti da vam priđe 

Ovaj ritual ćete započeti sedam nedelja neposredno pred pun mesec, a započećete ga u petak, što ćete činiti i svakog sledećeg petka, sedam puta za redom. Na ružičastoj sveći ćete nacrtati šest krugova. Zapalite je i izgovorite ime osobe za koju je namenjen ovaj obred, uz sledeće reči: “Gana, uvek budi sa mnom, molim te, daj mi pravu ljubav. Gana, daj mu snage, da svoj osećaj ostvari u reči, kao da pesmu peva.” 

Ponavljajte ove reči sve dok prvi deo sveće ne izgori, zatim je ugasite, ali ne duvajte u plamen. Svakog sledećeg petka ponovite ritual.

 

Nastavak na sledecoj stranici..

NEKE RANE NIKAD NE PRESTAJU DA BOLE: Kada ode onaj za koga te sudbina veže…

Govore mi da vreme leči sve rane. Kada sam te izgubila, nadala sam se da će jednog dana i moj bol proći…

 

 

Mislila sam da si ti ljubav mog života. Kada si otišao, govorila sam sebi da ću jednog dana uspeti da se pomirim sa tim da sam te izgubila i nastaviti dalje.

 

 

Ali godine su prošle, a moj bol ne jenjava. Počinjem da verujem da ponekad, ali samo ponekad u naš život može da uđe neko sa kim nas sama sudbina povezuje i ko će zauvek ostati u našem srcu, bez obzira koliko vremena da prođe.

 

 

Danas znam, da ću te voleti doveka. Među nama postoji neka čudna veza koju ništa neće moći da raskine, makar se nikada više ne videli.

 

 

Učim da prihvatim ovu patnju sa kojom ću živeti do kraja. Što više pomažem svojim prijateljima da prođu kroz teške i bolne periode, to više umem da cenim ono što sam sa tobom imala. Lepota življenja sa tobom je ono što me je duboko obeležilo i obogatilo. Osećam te, iako ne znam gde si.

 

Nastavak na sledecoj stranici…