INDIJANSKI HOROSKOP: OTKRIJTE DUH ŽIVOTINJE KOJA ŽIVI U VAMA

0
1411

Legendarni poglavica Bik Koji Sjedi rekao je: ‘Svi smo postali od iste tajnovite sile, stoga dajemo našim životinjskim susjedima jednaka prava kakva i mi imamo, da nastanjujemo zajedno ovu zemlju.’ Indijanski horoskop povezuje nas s duhom životinja. Pomaže nam prepoznati životnu svrhu i intuitivan način rješavanja životnih izazova.

Američki Indijanci oduvijek su živjeli u skladu s prirodom i štovali sva njezina bića kao braću. Sebe nisu doživljavali nadmoćnima, nego dijelom cjeline. Svatko je ispunjavao svoju svrhu, a zahvalnost majci prirodi na njezinim darovima i razumijevanje prirodnih zakona i poretka osiguravao im je smiren i cjelovit život. Svako je pleme izražavalo zahvalnost molitvama poput ove: „Poštuj ono što je sveto. Poštuj Zemlju, našu Majku, poštuj starije, poštuj sve one s kojima dijelimo zemlju – na četiri noge, na dvije noge, one s krilima, sve koji plivaju, pužu. Hodaj u skladu i ljepoti.“

Indijanci su, poput svih naroda koji su zadržali blizak i zdrav odnos s prirodom, učili promatrajući prirodu, njezin biljni i životinjski svijet, zvijezde na nebu, kretanje planeta. Svijet koji ih je okruživao preslikali su na nebeska prostranstva nastanjujući ih životinjama! Stoga je i indijanski horoskop ispunjen životinjama.

Nastavak na sledecoj strani…

Nema komentara

Komentiraj