Kako kad “srce zaboli” stradavaju pojedini organi: Bolna leđa – prazna duša!

OSIP PO KOŽI, crvenilo praćeno svrabom, perutanje ili prejako vlaženje kože također pokazuju da se osoba ne osjeća dobro u svojoj koži, a još više da joj je “duša bolna”. Često nam različita kožna oboljenja indirektno ukazuju da želimo odbaciti neke ljude ili situaciju u kojoj živimo. Liječeći mnoge alergijske reakcije može se pomoći pacijentu da bolje reagira na sredinu u kojoj živi i da okruženju pristupi sa više povjerenja, kao i da se ne osjeća odbačenim.

OČI SIJEVAJU OD LJUTNJE. Drevna istina je da su oči “ogledalo duše”. Čovjek mnogo toga može naučiti i sakriti svojim ponašanjem, izjavama ili izgledom, ali nikad ne može da sakriti “odraz duše u očima”. Treba poznavati vještinu “gledanja u oči”, jer zjenice nam se šire ili skupljaju onda kada smo izloženi strahu, bijesu ili ljutnji, kad nam se neko sviđa ili ne. Sjaj u očima uvijek odaje naše psihičko i emocionalno stanje.

Čajevi za psihosomatske bolesti

ŽELUČANE TEGOBE, ČIR – Čaj od hajdučke trave je odličan prirodni lijek. Ljekoviti sastav ove biljke pomaže zacjeljenju sluzokože želuca, dvanaestopalačnog crijeva, tankog i debelog crijeva. Svako jutro prije jela, popiti jedan decilitar prohlađenog čaja od hajdučke trave.

PROTIV NERVOZE I STRESA – ČAJ OD MATIČNJAKA – Za sve one koji su pod stresom preporučuje se početi jutro čajem od matičnjaka. Osim što je dobar antiseptik, matičnjak djeluje opuštajuće i umirujuće.

Popijte svake večeri prije spavanja šolju čaja od matičnjaka. Za stres, ali i inače za organe za probavu, ovaj čaj je dobar i u kombinaciji s čajem od kamilice i nane (mente).

ŽUČNA KESA – Čaj od nane (metvice) je odličan prirodni lijek za one koji imaju problema sa žučnom kesom. Pije se na prazan stomak ili pola sata prije svakog jačeg obroka, da bi se dovoljno žuči izlučilo u crijeva i da ne ostane prepunjena žučna kesa, kako bi se olakšala probava.

nastavak na sledecoj stranici….

Komentariši

error: sadržaj je zaštićen !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.