OPROSTITI ILI NE: NIJEDNA zena ovo NIKAD ne treba da pretrpi i oprosti!

 

Jedna od „tajni“ najsretnijih parova je ta da partneri nisu brutalni iskreni jedno prema drugome. Muškarci tako, kako bi udovoljili partnerici, ali i izvukli se iz neugodne situacije, ponekad slažu, iako su neke od tih laži više-manje bezopasne,pise avaz.ba

Donosimo 10 najčešćih laži koje muškarci „prodaju“ ženama. Ako ste nekada čuli neke od tih sitnih laži, ne morate odmah biti zabrinuti – jer to ne znači da vas muškarac ne voli ili da nije zainteresiran za vas, već samo, kao i svako ljudsko biće, zna da je ponekad ipak bolje reći laž nego istinu, piše hrvatski portal „Zadovoljna“.

Ipak, kod nekih laži možda je bolje da se okrenete i potražite boljeg muškarca.

Krećemo od broja 10 pa do broja 1 na kojem je laž koju muškarci najčešće govore ženama.

10. „Ne vidim ni jednu drugu ženu osim tebe.“

Budimo iskreni, ako smo u vezi ne znači da više nemamo oči, a to vrijedi za muškarce i za žene. Pogledati drugu osobu nije zločin, a ako i pogleda tu i tamo drugu ženu ne znači da nije dovoljno zainteresiran za vas.

To samo znači da je primijetio nešto dobro na drugoj ženi. Ako ste u vezi s muškarcem koji gleda druge žena i onda vas uspoređuje s njima, to je već problem.

Nastavak na sledecoj strani…

MNOGO JE DEVOJAKA A PRAVIH DAMA MALO: 10 stvari koje žena koja drži do sebe neće uraditi ni u snu

Često se govori o ponašanju i karakteristikama koje muškarca čine gospodinom. A šta je sa ženama? Dobro znamo da svaka žena ili devojka nije nužno i dama.

 

Ako želite da budete prava dama, primenićete ova pravila.

1. Prave dame nemaju tetovaže na vidljivim delovima tela. To je za njih intimna stvar, piše “Girls and Gentlemen”.

2. Prave dame se uvek odazivaju s “Molim”, a ne sa “Šta je”.

3. Prave dame nikad neće zapaliti cigaretu na ulici.

 

4. Prave dame su uvek pristojno obučene. Jednostavno, ali prefinjeno izgledaju baš u svim prilikama.

5. Prave dame se nikad ne svađaju. One imaju stav: svađa ne rešava ništa i ne donosi ništa dobro.

 

 

Nastavak na sledecoj strani…

Pametnjakovićka ili lepotica: Evo kakvu ženu muškarci žele da ožene!

Rezultati nedavnog istraživanja konačno su rešili večitu dilem

Lepotica ili pametnjakovićka? Ne bismo rekli da jedno isključuje drugo, ali u nedavnom istraživanju muškarcima je postavljeno pitanje: da li radije biraju inteligentne i obrazovane žene ili lepotice?

Rezultati istraživanja objavljenog u časopisu European Review of Social Psychology, pokazali su da muškarci koji traže životnu partnerku radije biraju „mozak ispred lepote„.

Nastavak na sledecoj strani…

7 stvari koje morate znati o njemu pre nego što mu poklonite srce!

Nije dovoljna samo hemija i strast, već i znanje o sledećim stvarima!

Veze su različite i komplikovane, ali srećom, cela priča može da bude jednostavnije ako pratite jednostavnu formulu koja uključuje neke poprilično trivijalne stvari. Koliko uopšte znate o njemu osim što je super zgodan i savršeno se ljubi? Kada ste poslednji put seli da razgovarate? Ponekad je dovoljno pitati se zašto ovo želite –  da li tražite srodnu dušu ili samo dobar provod?

Ovo su stvari koje morate znati pre nego što uđete u vezu kako iz nje ne bi izašli potpuno slomljenog srca.

Njihov trenutni odnos s bivšima

Očigledan razlog zašto želimo da znamo u kakvom su odnosu s bivšima je taj što želimo da se pobrinemo da ne postoji neto koga još uvek nije preboleo. Onaj manje očiti je taj da o vašem partneru mnogo govori i to kako njihova bivša priča o njima. Ponekad ljudi zaista imaju slabu sreću s partnerima, ali kad neko sve svoje bivše opisuje kao psihopate i grozne osobe, vreme je da se zapitate ko je tu pravi psihopata. Ipak, ovo nije tema koju želite da inicirate na prvom dejtu

Nastavak na sledecoj strani…

Tajne tehnike od kojih će vaš muškarac da umire za vama!

Ukoliko niste znale, postoje tehnike da “vežete” svog partnera za sebe svojim mislima i osećanjima bez magije.

Druga stvar je da ona nema nikakve veze sa mistikom. Dobra vest je da ne treba da računate mesečeve mene, da zapamtite dugačke tekstove na staroslovenskom jeziku, prolivate krv ili pravite neku vudu lutkicu,pise besnopile.rs

 

 

“Magija” refleksa

Osnovni principi ove “Magije” su dobro postavljeni u teoriji NLP, zahvaljujući izvanrednom naučniku Ivanu Pavlovu. Kao što se možda sećate iz škole i biologije naravno Pavlov je razvio koncept uslovljenih refleksa kod pasa. Koncept “pasa” se prostire na ljudsku psihologiju: Ako nekoliko puta kombinujete odabrani stimulans sa specifičnom reakcijom, onda nakon nekog vremena taj podsticaj će izazvati reakciju.

Podsticaji mogu biti nekoliko tipova: auditivni, kinesteitčki, gustativni, vizuelni i mirisni. U NLP oni nazivaju “sidra”, jer navodno, “vezuju” određeni odgovor na ovaj nadražaj. Ali dosta teorije, nastavljamo sa praktičnim primerima.

Nastavak na sledecoj strani…

U vezi s jakom ženom: Ovo je 12 stvari koje možete očekivati!

Jake žene koje znaju što hoće, ali i neće, izazov su mnogim muškarcima. Glasne ili tihe, one znaju što žele, odlučne su i vrlo samouvjerene. Iako se često govori da se muškarci boje jakih žena, upitno je koliko je to istina, a koliko to muškarci zapravo i priželjkuju. Snažna žena ne znači da ćete biti s nadžak babom koja će vam neprestano popovati. Ona je pametna, inteligentna i zna što želi. I danas i u budućnosti.

A ako ste vi njezin odabir, možete očekivati da će željeti što ljepši život s vama, da će vas voljeti od sveg srca i poticati vas da budete najbolja verzija sebe.  Nema razloga da budete zastrašeni njezinom snagom i strašću prema životu. Dapače.  Ovo možete očekivati u vezi s njom:

1. Nema okolišanja Ona rješava probleme, izravno, bez okolišanja i to isto očekuje od svog muškarca. Bez uljepšavanja i izmotavanja. Ona želi jasan i otvoren razgovor jer se tako stvari najbrže rješavaju. A ona nema vremena. Srce kaži u čemu je problem i riješit ćemo ga.

2. Ona nije tip za poruke Preko poruka ćete se čuti tek toliko da se čujete, ali većina komunikacije i dalje će se odvijati preko telefona ili uživo.

 

 

Nastavak na sledecoj strani…

SEDAM ZABRANJENIH komplimenata: Ovo nikako ne izgovarajte ženama!

Jedno „lepa si“ može biti sasvim dovoljno. Ne utapajte se u sopstvene fraze koje vas mogu koštati gneva nežnijeg pola. One ove fraze koje vi nazivate komplimentima ne žele da čuju.

Izgledaš mlađe

Šta to uopšte znači? Kad stavi šminku na lice, veže kikicu i uvuče se u džins i neke otkačene majice, izgleda mlađe, a inače izgleda, kako? Starije? Momak, po tankom ledu hodaš.

Lepa si kad se smeješ?

A kad se ne smeje nije?

Volim tvoju ličnost

Svaka žena kojoj udelite ovaj kompliment će to shvatiti više kao uvredu nego kao kompliment, jer će pomisliti na primer da nije dovoljno lepa, ili privlačna, seksi, već je njena “ličnost” ono što vam se dopada na njoj. Ovo može shvatiti I kao vaše “budimo prijatelji”.

 

Nastavak na sledecoj strani…

Evo što si izgubio kada si mi rekao zbogom…

 

Izgubio si ljubavnika.

Onu koja bi te čvrsto zagrlila kada te boli i onu koja bi te opet zagrlila kada bi napravio strašnu pogrešku. Izgubio si ljubavnicu koja je nježna, ali strastvena. Izgubio si ljubavnicu koja je razigrana, ali uvijek u skladu sa sobom. Bila bih ona koja je puna ljubavi, i ona koja bi te slušala kada ne bi znao što bi rekao. Ona bi te tješila kada bi se uplašio. Ona bi te zaštitila od svih boli koje bi osjetio.

Kad si rekao zbogom, izgubio si partnera.

Onu vrstu partnera koja bi stajala uz tebe čak i kada bi pokazao svoju najmračniju stranu u sebi. Izgubio si partnera koji bi ti dao cijeli svijet. Ona te nikada ne bi iznevjerila. Ona ti nikada ne bi glavu okrenula. Jer kad si rekao zbogom, izgubio si partnera koja će uvijek ostati vjerna. Vrsta partnera koja te nikada ne bi napustila, zbog ničeg ni zbog nikog.

 

Nastavak na sledecoj strani…

7 razloga zašto je baš genijalno biti slobodna žena!

Biti slobodna žena nije uvijek baš jednostavno i zabavno. Ali apsolutno ne mora ni biti dosadno i depresivno. Postoji mnogo prednosti kada niste u vezi. Sada, kada ste slobodna žena možete naučiti puno više o sebi, o svojim željama, potrebama i životnim ciljevima. Pogledajte sedam razloga zašto je dobro biti slobodan.

Uživajte u tišini

Razmislite! Nema više svađanja i ubjeđivanja. Ne morate praviti kompromise i možete raditi što god želite. Slobodni ste i uživajte u svojoj slobodi. Najveća pogreška bi bila da “na silu” tražite novog partnera. Opustite se i iskoristite novonastalu situaciju da biste se u potpunosti posvetili sebi.

Provodite više vremena sa prijateljima

Kada ste u vezi, prilično malo vremena provodite s prijateljima. Razlog tome je da često jednostavno nemate vremena. Međutim, sada ste slobodni i imate sve vrijeme ovoga svijeta i možete ga posvetiti njima. Povežite sa starim prijateljima ili pronađite nove. U svakom slučaju, nadoknadite sve što ste tijekom godina propustili i, najvažnije, dobro se zabavite.

 

Nastavak na sledecoj strani…

Biti iskrena ili biti „kučka“: Koji je pravi put do muškog srca?

Da li je neophodno imati taktiku kako bi zadržali momka ili je dovoljno da budemo ono što jesmo?

Nemoj mu odgovarati na poruku bar 3 sata! Ne zovi ga kada je sa prijateljima!

Nemoj da se ponašate kao da ste previše zainteresovana, to je pogrešna taktika! Nemoj da napravite prvi korak ili pošaljete poruku, to je zaista očajno! ovo su samo neki od saveta koje ste sigurno čule od svojih prijateljica i bliskih i vama dragih ljudi!

„Danas ako želimo da se zabavljamo ili izlazimo, treba toliko pravila da zapamtimo“, iskrena je naša čitateljka Sanja koja je sa nama podelila svoje iskreno mišljene.

Više nije tako jednostavno provoditi vreme sa nekim ko te usrećuje, jer ako nemaš određenu taktiku, bićeš savladana i iskoriščena, a gospodin će vrlo brzo izgubiti interesovanje!

 

Nikad nisam verovala u tačnost ove rečenice i uvek se maksimalno prepuštala osećanjima i pustila sve prirodno da teče, bez ikakvih taktika ili ljubavnih igrica! Kako sam završila? Sama, razočarana, tužna…A zašto? Baš zbog toga, što sam u vezi nisam glumila nešto što nisam, ponašala se prirodno sponatno bez igrica toplo-hladno!

Nastavak na sledecoj strani…

Žene u lošem odnosu ne pamte zlo – one se zatvaraju i pate: 7 stvari koje SVAKA žena treba u vezi

Muškarci i žene su u emocionalnoj slijepoj ulici.

Mi osjećamo kako nešto nedostaje u našim odnosima. Većina muškaraca nisu u stanju prodrijeti do njihovih žena u potpunosti, niti se žene potpuno otvaraju njihovim muškarcima.

Žene se ne otvaraju jer im muškarci ne daju ono što im je potrebno. Žene se osjećaju razočarano i ne pamte zlo; one pate. Kad žene pate i kada se osjećaju kao da ih se ne primjećuje, one se zatvaraju svojim muškarcima, piše Enlightened consciousness.

Srećom, možete naučiti kako doprijeti do svoje žene. Možete dati partnerici ono što joj treba, dopuštajući joj da se osjeća primijećeno i tada će se ona ponovo otvoriti.

Kada naučite na koji način možete učiniti da vam se vaša partnerica potpuno otvori, poboljšat ćete – ne samo vaš odnos, već i cijeli svoj život.

Ovdje su sedam stvari koje svaka žena želi u vezi.

1. Želi se osjećati voljeno

Kada se žene osjećaju voljeno, one su opuštene i otvorene. Svađe nestaju, nježnosti ima u izobilju, a njihova topla ženska energija protječe kroz naše živote.

Osjećaj nevoljenosti je izvor svake svađe u vezi.

Ako je ona nesretna zato što idete van sa svojim prijateljima ili je uzrujana zbog događaja na poslu ili slično, uzrok toga je najvjerojatnije to što se osjeća nevoljeno.

Naučite gledati kroz njezine riječi, djela i raspoloženja i shvatit ćete koji je pravi korijen toga svega.

Nastavak na sledecoj strani…

Proglašeno kao najljepše ljubavno pismo svih vremena: “Još uvijek me fasciniraš i inspiriraš…”

Čestitka koju je Johnny Cash napisao svojoj supruzi June Carter proglašeno je najljepšim ljubavnim pismom svih vremena.

Inače, pismo je napisano 1994., a “čovjek u crnom” supruzi je čestitao 65. rođendan i tako osvojio brojne glasače koji su u anketi britanskog osiguravajućeg društva Beagle Street uoči Valentinova birali najljepše ljubavno pismo.

Sretan rođendan, princezo. Starimo i navikavamo se jedno na drugo. Isto razmišljamo. Čitamo jedno drugom misli. Znamo što želimo bez ijednog postavljenog pitanja. Ponekad si malo idemo na živce. Ponekad možda i jedno drugo uzimamo zdravo za gotovo. Ali ponekad, kao danas, razmišljam o svemu i postaje mi jasno koliko sam sretan što sam život proveo s najboljom ženom koju sam upoznao. Još uvijek me fasciniraš i inspiriraš. Tvoj me utjecaj čini boljim. Ti si predmet mojih želja i glavni razlog zbog kojeg postojim. Jako te volim.

Sretan rođendan, princezo

John

Među ostalim pismima našla su se i pisma Winstona Churchilla, Johna Keatsa, Ernesta Hemingwaya i Beethovena.

 

Nastavak na sledecoj strani…

7 stvari koje nikada ne trebate reći muškarcu: Prva je jedna od najvećih grešaka u vezama!

Divno je biti zaljubljen i voljeti, ali se žene često znaju naći u situaciji da su uvrijedile svog muškarca, ali isto tako ne mogu shvatiti zbog čega je on povrijeđen. Postoji priličan broj stvari koje muškarci baš i ne žele čuti, a mi vam donosimo sedam najčešćih.

Mamin sin

Većina muškaraca i jesu “mamini sinovi”, ali to im ne morate nabijati na nos. Na kraju, ona ih je rodila, hranila, odgajala i od njih je napravila ono što su oni danas. Ona je odgojila osobu u koju ste zaljubljeni pa kako ste onda mogli i pomisliti da će on u potpunosti ignorirati svoju majku i slušati samo vas i vaše savjete? Poslije svega, zašto spominjati njegovu majku u razgovoru kada to nije potrebno?

Većina muškaraca su osjetljivi na svoje majke, kao što je i većina žena osjetljiva na svoje roditelje. Nijedan muškarac ne želi da mu se kaže kako je on “mamin sin”, iako žena zna da je to tako. Ipak, veliki broj žena pravi grešku te podsjećaju svog muškarca na tu činjenicu.

Jedna od najvećih grešaka u vezama.

 

Nastavak na sledecoj strani…

5 pouzdanih signala da je vreme da ostavite kretena! Poštujte sebe ako vas on ne ceni!

Ne dozvolite sebi da gubite vreme u vezi u kojoj niste srećni. Za takvo mučenje nije dovoljno ni opravdanje da ste godinama s tim partnerom. Stavite na papir sve prednosti i mane vaše veze. To će vam pomoći da shvatite koliko zapravo imate problema.

Naravno, razgovor uvek može da pomogne, ali ako ni posle toga nema napretka, krenite dalje. Kirsten Mišingen, psiholog, navodi pet tipičnih simptoma koji pokazuju da je vreme da stavite tačku na vašu ljubav.

 

1. RUŠI VAM SAMOPOUZDANJE

Ako se zbog partnera osećate hronično loše, ostavite ga. Naravno da je to lakše reći nego uraditi, ali samo se zapitajte zašto biste trošili vreme na nekoga ko ruši vaše samopouzdanje. Verbalno zlostavljanje jednako je fizičkom.

Mnoge žene su spremne da odu iz veze ako partner makar jednom digne ruku na njih, a, s druge strane, spremne su da trpe i najveće uvrede. Psiholozi kažu da je ružna reč podjednako teška i bolna kao šamar…

2. ŽELI DA VAS PROMENI

 

Nemojte nikada da pokušavate da budete ono što niste samo zato što to partner traži od vas. Ako nije srećan s vama kakvi jeste, to je znak da on nije prava osoba za vas.

Treba da pronađete nekoga ko će iz vas izvući ono najbolje, a ne nekoga ko će vas oblikovati prema svojim željama.

Nastavak na sledecoj strani…