Moć voštane sveće: Evo šta se dešava sa nama kad zapalimo lojanicu!

Njen plamen obično čini da se u razgovoru koriste tiši tonovi, da su sugovornici mirniji i tolerantniji jedni prema drugima. Štaviše, ako želite svima za stolom dati podjednaku priliku da iskažu argumente i mišljenje, iskoristite sveću kao sat.

Ljudi su svojevremeno u međusobnoj komunikaciji merili vreme tako da bi sveću zarezali na nekoliko odeljaka pa bi svaki sugovornik imao vremena dok njegov deo sveće ne dogori.

Sveće su jedan od nezaobilaznih alata ako želite da sačuvate romantiku te povratite osećaj zajedništva imeđusobnog poverenja u vezi. Obrok koji pojedete uz svetlo sveće je poseban, ako sa svojim partnerom održite praksu da barem jednom u dve nedelje večerate uz sveće, to će bez sumnje pomoći da razvijete skladnu i lepu vezu.

Prvi magični rituali u kojima se koristi svetlost sveće beleže se kod Egipćana, otprilike u 3. veku pre Hrista, kad su se one koristile da podstaknu kreativne snove. Tada se to nazivalo “sanjanjem istine” – čovek se povlačio u mračnu pećinu koja je imala jedini izlaz prema jugu i tu bi u potpunome mraku gledao u plamen sveće.

Zatim bi čekao da se u njemu ne prepozna božanstvo. Tada bi spavao i verovalo se da će mu Bog ili Božica u snu dati odgovore na pitanje ili problem za koji je tražio rešenja. Danas bi se taj ritual mogao poistovetiti s ritualom paljenja sveće u prostoru u kojemu čovek želi da meditira. Iako je prvenstveni cilj stvaranje posebne atmosfere, a kod nekih i čarolije, mnogi će i danas reći da je plamen sveće ono što nam omogućava da se povežemo s nekim višim, unutrašnjim znanjem i mudrošću.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

 

nastavak na sledecoj stranici….

 

Komentariši