Period novih ljubavi i avantura: Šta nam donosi pun Mesec u Raku do 13. januara 2017.

U ovom periodu je važno da izbegavate inat i potrebu da uradite nešto na silu ili da se prepustite riziku. To se najviše odnosi na aprilske Ovnove rođene od 9. do 13. aprila. Ne ulazite naglo, nepromišljeno u nešto novo, ne pružajte otpor i zaboravite na užurbane reakcije. Inaćenje je sada nešto što bi samo probudilo neprijatnost, pa sada može prouzrokovati nesreću. Zato bi bilo dobro da od 11. januara posle podne, do 12. uveče budete pasivni, što više opušteni. Više se odmarajte i ne preduzimajte nepromošljene korake i nemojte se olako upuštati u nove, neproverene poslove i aktivnosti. Ako trebate nešto da završite ili korigujete to uradite između 10. i 11. januara do 15 i 35 časova.

Uticaj punog Meseca posebno će se osetiti od 11. januara u 15 i 34 časova , pa do 16 i 40 tokom 12. januara. Emocije su uvek više naglašene, kada je Mesec u Raku, a naročito kada se on raste i ulazi u fazu punog Meseca. Tada lične stvari i porodična dešavanja postaju veoma značajni i njima se pristupa sa snažnim osećanjima.

Što ste više u stanju da ih kontrolišete to je bolje po vas, jer pod uticajem punog Meseca emocije lako izmaknu kontroli, posebno u prepodnevnim satima, između 10 i 13 sati 12. januara. Tada će kulminacija emocija biti najveća i lako može doći do napetosti i uznemirenosti, što može da vas uvede u nepromišljene postupke i promene. Emotivno preterivanje i ponos mogu vas u ovom periodu dovesti do postupaka koji nisu promišljeni i donose konflikt i gubitak.

Veliki krst na nebu formiraju Uran, Sunce, Mesec i Jupiter, a kardinalni znaci su zahvaćeni. Ovi znaci poznati su kao vrlo aktivni, ali ovoga puta nije preporučljiva velika aktivnost i ulazak u konflikte, jer oni mogu imati nepovoljne posledice. Umesto toga pokušajte da budete smireni, strpljivi i spremni na razlike, spremni i na neočekivana dešavanja. Ne reagujte na to naglo i nepormišljeno, pa ćete tako izbeći neprijatnost. Ako ste u mogućnosti povucite se, osamite ili se povucite u sebe. Na reakacije drugih nastojte da reagujete što možete više mirno i sabrano, bez prižanja otpora i inaćenja.

 

Pokušajte da uskladite porodične i profesionalne stvari i tako zadovoljite različite potrebe. Porodica i partnerstvo su ti koji bi sada trebali da dođu u prvi plan, jer je pun Mesec u Raku, pa je u ovom periodu veliki naglasak na porodici, domu i štićenju drugih. Ovakav uticaj pun Mesec će najviše imati na vodene znake, na Raka i Ribe, pa će se u njihovim srcima zapaliti veliki plamen emocija.

Osećanja se teže kontrolišu kada je pun Mesec u Raku, ali ako ne možete da ih kontrolišete, potrudite se da što manje budete pod uticajem drugih i izbevajte negativna osećanja. Takođe, negativna sećanja na prošla vremena i događaje u ovom periodu treba što više izbegavati.

Ako ste prethodnih dana bili aktivni i uspeli da završite ono što ste počeli, onda ste dobro obavili zadatak, pa 11. januara u kasnim poslepodnevnim satima treba da smanjite tempo, da se odmarate i opuštate što više. Pun Mesec donosi nesanicu, ali ovaj problem se lako rešava uz muziku za opuštanje i umirujuće mirise, poput mirisa lavande, nane i majčine dušice. Kupanje takođe opušta, a voda je ta kojoj možete da “predate” svoja negativna osećanja.

Nastavak na sledecoj strani…

Komentariši