Period novih ljubavi i avantura: Šta nam donosi pun Mesec u Raku do 13. januara 2017.

 

Da bi se bolje osećali koristite “srećnu” hranu, poput tople čokolade i čvrste hrane koja isušuje tečnost. Pijte manje vode i tečnosti, zbog uticaj vode na organizam kada je pun Mesec. Ne opterećujte stomak, jer Mesec u Raku može doneti stomačne tegobe, posebno bol u želucu. Izbegavajte preterivanje u hrani, piću i osećanjima.

Izbegavajte gužvu, kao i mogućost da upijate energiju drugih ljudi, jer je Rak vezan za masu, kolektvno i nesvesno, pa kao sunđer možete upiti negativan uticaj drugih.

Mesec u Raku zahteva osećaj sigurnosti, pa je dobro da provodite vreme na sigurnom mestu i sa ljudima u koje imate poverenje. Ako osetite da su drugi uzemireni ili pod uticajem jakih negativnih emocija, budite pažljivi sa njima i nastojte da ih smirite, a nikako ih nemojte iritirati. Dobro bi bilo da izbegavate i alkohol, jer on može nepovoljno da deluje na osećanja, pojača ih i onemogći kontrolu.

Kod osetjivih osoba i psihički bolesnih ljudi može dovesti do ekscesa, kojih za vreme punog Meseca ima više. Kako bi sprečili nevolje ne bismo trebali da ih izaziovamo, već se potrudite da ovaj dan živite što mirnije možete. Naučite da podstičete kod sebe smirenost i pozitivne emocije i da prihvatite nešto onakvo kakvo jeste, jer nije vreme za otpor i suprostavljanje.

Odlučnost usmerite na želju i trud da pomirite suprotnosti, emocije i svest, osećanja I razum. U tome korisite tehnike koje provereno pomažu kao što su meditacije i tehnike opuštenog disanja, kao i ono što vas smiruje, a ne zahteva korišćenje fizičke energije.

U narednom periodu, već od 13. i 14. januara Mesec će biti u Lavu i doneće nam mogućnost da se što više radujemo, volimo, zabavljamo i uživamo u aktivnostima koje poboljšavaju raspoloženje i donose sreću.

 

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović

 

Izvor:Cosmopolitan.rs

Komentariši