POTPIS ODAJE KARAKTER: Potpiši se i znaću kakav si….

Kako se potpisujete? Da li je vaš rukopis skladan i čitak ili više liči na švrakopis? Stavljate li tačku na slovo „i“?

Potpis, po rečima stručnjaka za psihografologiju, ponekad otkriva i one crte karaktera koje možda želite da prikrijete. Šta vaš potpis govori o vama?

Veličina slova

Veličina slova pokazuje koliko želimo ili ne želimo da budemo primećeni. Potpisivanje krupnijim slovima pokazuje našu samouverenost i odvažnost, ali i želju da budemo primećeni. Takođe i egocentričnost sa izraženom potrebom za aktivnim društvenim životom. Takva osoba obično gleda sa visine na druge i voli da dominira u komunikaciji i društvu.

Krupan potpis, a sitan rukopis odslikava osobu koja želi da je svugde vide i čuju, a u stvari, iznutra se oseća minijaturno, pa na ovaj način kompenzuje nesigurnost.

Srednja veličina slova u potpisu karakterišu osobu koja želi da se uklopi u društvo, ponaša se pristojno, staložena je i ne diže ton za najmanju sitnicu.

Sasvim mala slova otkrivaju nesigurnost, stidljivost i manjak želje da se bude primećen. Ovakav potpis imaju obrazovani racionalni ljudi, uglavnom misaono okupirani. Najčešće se sreću među naučnicima i istraživačima. Njihova osećanja i razum se stalno dopunjuju i gotovo su uvek u skladu.

Nastavak na sledecoj strani….

Komentariši