PSIHOLOG OTKRIVA šta zaista znači izreka AKO NEKOG VOLIŠ, PUSTI GA DA ODE

Šta tačno stoji iza ove stare izreke? Neki je interpretiraju kao test sudbine, kao proveru da li je zaista bilo suđeno da dvoje ljudi budu zajedno. Ako nekoga pustite da ode, ta osoba će se vratiti ako je tako bilo suđeno, međutim…

Za osobe, koje ne veruju u sudbinu, ova izreka nema smisla. Ali ona se može protumačiti na različite načine. Ne možete nikoga prisiliti da vas voli. Morate osobi dati slobodu da odluči i odabere.

Anksiozna privrženostpodstiče osobu da se ponaša nametljivo i žudi za društvom partnera sve vreme. Osobe koje su anksiozno privržene se često osećaju usamljeno i nesigurno kada moraju provesti vreme sami sa sobom. Zavisni su o društvu dragih im osoba i partnera.

Kada je takva osoba u vezi, očajnički pokušava da kontroliše ponašanje druge osobena različite načine. Na primer, takva osoba pokuušava da učini da se druga osoba oseća krivom zbog toga što ne provodi dovoljno vremena s njom. Vrlo brzo počne da pokazuje ljubomoru, što je još jedan način da prisile drugu stranu na provođenje vremena s njom.

 

nastavak na sledecoj stranici….

 

Komentariši