Veliki ljubavni horoskop za decembar 2016. godine

Veliki ljubavni horoskop za decembar 2016. godine

Praznična euforija donosi ljubavne avanture, ostvarenje želja i romantične susrete! Otkrijte kakav ljubavni život očekuje vaš horoskopski znak u decembru…

Zvezda decembra 2016. godine je Uran, pokretač promena i obnove. Tokom decembra ne pomera se puno, samo pola stupnja i zato je njegov uticaj izuzetno snažan, tipično Uranski – nepredvidiv. Uran je smešten u Ovnu i njegov je uticaj intenzivniji, možda i eksplozivniji.

U decembru Uran pravi dva važna aspekta, trigon sa Saturnom (što je dobro) i opoziciju s Jupiterom (što nije dobro).

S druge strane, trigon Saturna (smeštenog u Strelcu) i Urana (u Ovnu), koji će se formirati 25. decembra povoljan je za ostvarenje promena koje su planirane, analizirane, temeljene na dugogodišnjem iskustvu i za dugoročne planove.

Opozicija Jupitera (u Ovnu) i Urana (u Ovnu), koja se formira 26. decembra, traži slobodu, promenu i obnovu pod svaku cenu. Ali, tu promenu zahteva odmah, naglo, buntovno, divlje, revolucionarno pa čak i na silu. Donosi nepredviđene, nagle i zbunjujuće događaje.

Neskladan odnos Jupitera i Urana donosi neočekivane događaje eksplozivne prirode. Na makro planu može doći do većih nezgoda, požara, eksplozija, prirodnih katastrofa, raznih sukoba i skandala (političkih, finansijskih, novinarskih, verskih i slično) i čudnih preokreta na tržištu.

Znači, s jedne strane imamo potrebu za reformom koja je razrađena, analizirana, s druge strane, postoji opasnost od haotičnih promena i sila koje mogu sve preokrenuti naglavačke u bilo kojem trenutku.

Imamo uzajamnu recepciju Jupiter – Saturn sekstila (egzaltaciju) koji ima stabilizirajuć i konstruktivan uticaj, zbog uticaja Saturna (upornost, izdržljivost, ostvarenje) na Jupiter (entuzijazam, sreća, širenje), pomaže pri boljoj organizaciji i donosi pozitivne okolnosti.

Zatim, Pluton, smešten u Jarcu, jača opoziciju Jupiter – Uran kvadratom koji pravi s Uranom (u Ovnu) i drugim koji pravi s Jupiterom (u Vagi). Ova dva kvadrata nisu formirana tokom decembra, ali ipak se njihov uticaj može osetiti.

Uticaj kvadrata koje stvara Pluton pojačan je uticajem Merkura (u Jarcu), koji je retrogradan i Sunca, koje 21. decembra ulazi u Jarca. U ovakvom sklopu, Pluton donosi pitanja vezano za moć i kontrolu, na makro planu to je povezano s političkim i finansijskim pitanjima. Isto tako, donosi sklonost sukobima i opasnosti od raznih nezgoda i katastrofa.

Dodatno, Saturn će pokušati obuzdati opoziciju Jupiter – Uran, dok će Pluton, kojeg podržavaju Sunce i Merkur, to i omogućiti.

Decembar će biti mesec pun događanja, naglih preokreta, turbulentan. Mogli bi doneti radikalne odluke, zbog nekih bi kasnije mogli zažaliti i moguća su predomišljanja ili nagle promene onog što osećate u ljubavnoj vezi.

Neki će ostvariti dobre promene u svom životu, iako prisiljeni, to je zato što se znaju snaći u zbunjujućim okolnostima i uzeti ono najbolje iz svake situacije. Drugi će prolaziti kroz krize i stresne situacije.

Decembar je komplikovan mesec, s kompleksnim aspektima. Budite oprezni i ne upuštajte se u bilo kakav rizik, budite sabrani i ne donosite nagle odluke.

 

OVAN

Ovo će biti ugodan mesec kada se radi o ljubavnim odnosima. Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Ovna, većinu decembra je u srećnoj kući i u harmoničnom aspektu s Jupiterom, Velikom Srećom, smeštenim u kući parova Ovna. Očekujte prijatne događaje, zabavu, zajedničke projekte čija svrha će biti ostvarena. Procvetaćete. Izađite napolje, učestvujte u društvenim događajima ili onim koje uključuju javnost i prijatelje. Na vaš ljubavni život uticaće osobe koje vas na neki način štite. Decembar je vrlo zanimljiv mesec kada se radi o filozofiji i analizi ljubavi, pa i donošenje zaključaka.

BIK

Ljubav je povezana s karijerom tokom decembra. Venera, planeta zajedništva i Mars, vladar kuće parova, nalaze se u kući karijere Bika. Osećanja će sada uticati na donošenje profesionalnih odluka ili će partner pomoći da ostvarite napredak u karijeri ili će uspeh partnera odraziti se i na vašu karijeru, možda ćete se upustiti u vezu s nekim sa kim radite i slično. Strast, romansa i čežnja mogu biti vezana uz osobu iz inostranstva, putovanja ili sa zajedničkim interesima. Ali, može doći do nepredviđenih preokreta i mogli bi proći kroz komplikovane, kritične i intenzivne situacije zbog toga što je Merkur, vladar kuće ljubavi Bika, u napetom području i retrogradan.

BLIZANCI

Pod uticajem konjunkcije Sunce – Saturn, u kući parova Blizanca, decembar je značajan mesec za ljubavne odnose. Pred vama su važni događaji i iskustva ili ćete doneti važne odluke. Radi se o uticaju koji će dugoročno doneti sklad i usklađenje sa vašim istinskim željama. Decembar je povoljan mesec za vaš ljubavi život i stvari će krenuti na bolje. Ako niste u ozbiljnoj vezi upoznaćete osobu koja vam u potpunosti odgovara, očekujte razvoj ozbiljne veze. Iako će vas tokom decembra najviše okupirati odgovornost, možete očekivati puno zabave i uživanja.

RAK

Decembar je komplikovan mesec kada se radi o ljubavnom životu Rakova, jer je u kući parova Raka retrogradan Merkur. Mogli bi da se suočimo s raznim problemima, u komunikaciji, može doći do udaljavanja, kontradiktornih situacija, predomišljanja i slično. Neki događaji mogu vam pomoći da postanete svesniji problema i spremniji na dogovor u ljubavnom životu. Promene mogu biti zbunjujuće, nepoželjne i stresne, ali istovremeno mogu doneti napredak. Ljubavni život tokom decembra povezan je sa odgovornostima i poslom. Možda ćete morati da donesete neke odluke. Mogli bi preterano da brinete oko svih pitanja vezano za ljubavni život.

Nastavak na sledecoj strani…

Komentariši