Venera u zagrljaju s Jupiterom, jedinstven aspekt – Poljubac ljubavi i dobrote, blagoslov!

Jednom godišnje je Venera u konjukciji s Jupiterom, a u Škorpionu svakih 12 ili 13 godina, te treba ovaj aspekt iskoristiti na najbolji mogući način jer je rijetkost i može donijeti dobro – osjećanje ljubavi, radosti, zadovoljstva i uspjeha!

Danas, 13.11. su u potpunom “zagrljaju” Venera i Jupiter u Škorpionu, ali već se prethodnih dana, a posebno se jučer 12. 11., osjetio ovaj susret dva benefika. I pored toga što je Venera u znaku Škorpiona gdje je slaba i u padu, ona je i u ovom znaku donijela mnogima nešto dobro, a to se osjeća ovih dana.

Kako je Mars u Vagi u sekstilu s Merkurom u Strijelcu, to je susret s nekim tko je važan, tko je oličenje mudrosti i dubokih saznanja, viših znanja, ili duhovnih spoznaja, jer je Merkur u Strijelcu, što je moglo biti i zbunjujuće, jer je Merkur u kvadratu s Neptunom u Ribama.

Venera u Škorpionu, za one koji su otvoreni da daju i primaju ljubav, ljubav u konjukciji s Jupiterom može donijeti ili je već donijela neku veliku ljubav, pojačan osjećaj ljubavi, ili duboku, intenzivnu ljubav, kod nekih i pomiješanu s poštovanjem ili prihvaćanjem, uvažavanjem.

To je susret s nekim tko je na neki način velik, tko ima duboka ili tajna znanja o suštinskim životnim stvarima, tko je stranac, putnik.

Simbolika planeta je velika, ali susret i zagrljaj ove dvije planete, nekima je donio i  zagrljaj ljubavi i dobrote, blagoslov, neko veliko obilje, ili osjećanje radosti.

Nastavak na sledecoj strani…

Komentariši