Za svaku tvoju suzu, komad srca joj se otkinuo: Ovih 10 stvari majke nikad neće reći deci!

 

Bolelo ju je

Kad ste je vukli za kosu, bolelo ju je. Kad ste je grebali oštrim noktićima poput žileta, bolelo ju je. Kad ste sisali, bolelo ju je. Kad ste je šutirali u rebra još u stomaku, bolelo ju je. Bolelo ju je kad ste dolazili na svet. Strašno je bolelo. Ali je vredelo.

Uvek se plašila

Još od trenutka kad je otkrila da je trudna, uradila je sve što je u njenoj moći da vas zaštiti. Bila je vaša mama medved. Ona je ta koja je želela da kaže “ne” malenoj komšinici koja je htela da vas drži, jer je mislila da ni kod koga niste sigurni kao kod nje. Srce joj je preskočilo kad ste napravili prve korake. Ostajala je budna do pola noći da se uveri da ste bezbedno stigli kući. A onda je ustala rano da vas isprati u školu. Za svaku ogrebotinu i povredu bila je uz vas. Za svaku vašu noćnu moru, zubobolju i temperaturu, bila je uz vas. Bila je tu da bi sve bilo u redu.

 

Zna da nije savršena

Majka je sopstveni najstrožiji kritičar. Zna svoje mane i ponekad sebe mrzi zbog njih. Najteže joj je kada se radi o vama. Želela je da bude savršena, da ništa ne uradi pogrešno, ali ona je čovek i pravi greške. Verovatno još uvek pokušava sebi da oprosti za njih. Sve bi dala da može da se vrati u prošlost i to ispravi, zato budite pažljivi prema njoj – uradila je onako kako je najbolje umela.

Nastavak na sledecoj strani…

Komentariši