ZAPAMTI: Da je želio biti s tobom, on bi bio s tobom..

Da je želio biti s vama, on bi bio s vama.

Lako je pokušati ublažiti udarac. On treba vremena ili samo treba malo prostora ili samo ima strah od obveze i samo je potrebno da ga uvjerim i umirim.

Ali razmislite o tome što vi osjećate o njemu. Kako jednostavno i prirodno ti osjećaji teku. Vi ne trebate dovoditi u pitanje trebate li biti s njim ili ne, jer to samo osjećate u žilama.

Čak i ako se bojite obvezati ili se bojite povrjeđivanja ili se bojite otvoriti sebe, još uvijek ste spremni to učiniti, jer vaše srce je već donijelo odluku i nadvladalo je um. Želite biti s njim – bit ćete. Odluka je jednostavna. To zapravo nije ni bila odluka.

Možete li sada zamisliti kako osjećate sve te stvari, ali odabirete ne biti s njim?

Zato je vaše srce slomljeno. Jer on ne osjeća te stvari. On ne osjeća istu sigurnost kao i vi, duboko u kostima. I ne možete to promijeniti, ne možete popraviti sebe, jer ne postoji ništa što ste učinili krivo. To je istina.

Njegovo srce nije donijelo odluku, njegovo srce je negdje drugdje. I to jako, jako loše. A vi samo morate to prihvatiti.

Možda će vam trebati nekoliko tjedana, možda i nekoliko mjeseci za to. Možda i duže. Boljeti će, ponekad će biti strašno, ali na kraju će biti u redu.

No, dobra strana svega toga je ovo: možete dopustiti da vam se srce slomi jednom – umjesto da se slama milijun puta, uvjeravajući sebe kako je on pogriješio ili kako mu sigurno nedostajete i da bi ga vi trebali prvi nazvati.

Volite sebe dovoljno kako bi mogli biti strogi prema sebi:

Da je želio biti s vama, on bi bio s vama.

(atma.hr)

Komentariši